Franz Josef 24/2

Idag åkte vi till Fox glacier för en heldags tour på isen. Dagen började med lite säkerhetsregler och utdelning av utrustning man behövde på isen som kängor, dubbar mm. Därefter tog vi en buss så nära man kunde komma glaciären, sen började vår vandring. Innan man kom fram till glaciären så gick vi igenom en regnskog där man bl.a. kunde fylla på vattenflaskan från ett litet vattenfall och få en bra överblick på glaciären. När vi väl skulle börja gå på glaciären vart det mycket kallare, så vi fick sätta på oss några lager. Vår amerikanska guide berättade massa historier under turen och avslutade varje mening med ”that’s pretty cool actually”. Han fick hacka en massa på isen så det skulle vara lättare att gå. Men tror han måste älskat att hacka för ibland slängde han med hackan i isen utan anledning… Isen flyttar sig just nu en halvmeter per dag. Vilket är väldigt snabbt.

Vi var ute i ungefär 9 timmar totalt, mycket mer värt att ta en heldagstur än halvdags, då dem som gick halvdags endast fick gå förbestämda vägar medan vi gick lite på tu man hand och på mycket högre höjder. Helt klart värt pengarna.

IMG_2974 IMG_2985 IMG_2986 IMG_2997 IMG_3006 IMG_3020 IMG_3032 IMG_3042 IMG_3043 IMG_3051 IMG_3055 IMG_3061 IMG_3067 IMG_3075

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s